• kompozitni ispuni (bele plombe)
• glas-jonomer ispuni
• kompomerni ispuni
• kompozitne fasete
• amalgamski ispuni

Sailovic_konz_2

Zadatak konzervativne stomatologije je da minimalno invazivnim tehnikama restaurira kariozni deo zuba, kao i da se prevenira njegov dalji razvoj. Redovnim kontrolama karijes se otkriva na vreme, zaustavlja se njegov dalji razvoj i na taj način sprečava propadanje i vađenje zuba. Kada se karijes ne otkrije na vreme ili ukoliko se dugo čeka na saniranje, može doći do infekcije zubne pulpe. Takav slučaj zahteva tretman endodoncije. Zbog toga je prednost konzervativne stomatologije velika. Neke od prednosti su odsustvo bola, održavanje estetskog izgleda zuba, manji ekonomski troškovi…
U stomatološkoj ordinaciji Sailović koriste se vrhunski estetski kompozitni ispuni, vrhunskih renomiranih evropskih proizvođača.
Koriste se glas jonomer i kompomerni ispuni koji predstavljaju potpuno nov pristup ovakvom vidu konzervativne terapije. Ceo zahvat se završava za kratko vreme, a ono što je najbitnije, odstranjuje se mnogo manje zubnog tkiva nego kod korišćenja klasičnih metoda i materijala.
Amalgamski srebrni ispun koristi se kod velikih šupljina da bi se omogućio prenos jakih sila prilikom žvakanja. Ordinacija Sailović, koristi amalgamski ispun koji u sebi sadrži visok procenat srebra i bakra, a proizvode ga renomirani nemački i švedski proizvođači.

Kako do nas

© 2014 Ordinacija Sailovic - Design by DIGRAF.rs