• metalokeramičke i bezmetalne krunice i mostovi
• kombinovane nadoknade namenskih keramičkih kruna i skeletiranih (Wisil) proteza uz kombinaciju estetskih i funkcionlanih atečmena svih vrsta
• parcijalne skeletirane proteze
• totalne akrilatne proteze
• parcijalne akrilatne proteze
• proteze na inplantatima
• keramički inleji i fasete
• beljenje zuba

Današnja protetika se bavi usklađivanjem estetskih i funkcionalnih zahteva. U ordinaciji Sailović izvodi se nekoliko protetsko-estetskih procedura.

Mobilni protetski radovi

Mobilni protetski radovi odnose se na izradu zubnih proteza kod pacijenata koji nemaju dovoljan broj zuba za normalno funkcionisanje usne duplje. Ove proteze mogu biti totalne ili parcijalne. Takođe mogu biti i fiksirane pomoću implantata.
Skeletirane proteze modernije su, redukovanije i konfornije za pacijenta u odnosu na klasične proteze.
Ukoliko postoje uslovi one se spajaju preciznim veznim elementima za namenske krune koje se cementiraju za postojeće zube, gde omogućuju kombinovani prenos pritiska tokom žvakanja.
Proteze su napravljene od akrilata, koji svojom bojom odgovara boji desni i akrilatnih ili keramičkih zuba. Boju i oblik vešačkih zuba moguće je prilagoditi želji pacijenta.

Fiksni protetski radovi

Fiksni protetski radovi podrazumevaju postavljanje keramičke krunice na zub koji je oštećen karijesom, a delimično je polomljen ili pak ima drugu boju od ostalih zuba. Ukoliko je nedostatak prisutan na više zuba, a pacijent ne želi da ugradi implant, moguće je uraditi most koji povezuje druge zube. Na taj način, most povezuje zube koji nedostaju i uspostavlja balans, kako sa susednim zubima, tako i sa zubima suprotne vilice. U slučajevima kada je struktura zuba mnogo oštećena, izrađuje se nadogradnja koja se cementira u koren zuba, pa se na taj način nadoknađuje struktura koja je potrebna da bi se na istu postavila krunica. Krunice su najčešće napravljene od keramike u čijoj osnovi se nalazi metalna kapica, a u poslednje vreme sve su popularnije bezmetalne krunice koje su izrađene od cirkonijum oksida koje svojom estetikom zadovoljava i najzahtevnije pacijente.

Sailovic_prot3-1

Keramičke fasete (viniri)

Keramičke fasete ili viniri su navlake napravljene od keramike. Fasete se lepe na spoljašnju stranu zuba. Ovakva tehnologija se koristi kako bi se trajno uklonile nepravilnosti zuba koje se odnose na oblik i boju. Najveća prednost faseta je ta što je priprema zuba za njihovo postavljanje minimalna. Ovo je često najbolji izbor za ispravljanje malih nepravilnosti i dobijanje vrhunskog izgleda zuba.

Kako do nas

© 2014 Ordinacija Sailovic - Design by DIGRAF.rs